Wees welkom op de Laswedstrijden 2019

Wees welkom op de Laswedstrijden 2019

Nog niets in je agenda staan aankomende woensdag? Kom dan gezellig naar de Laswedstrijden 2019.

A.s. woensdag 10 april is het zo ver: dan vinden de Laswedstrijden 2019 voor het vmbo plaats bij Techniek College Rotterdam op de locatie van de RDM Campus. Met deze Laswedstrijden wil het NIL jongeren enthousiast maken voor een baan in de lastechniek én de lastechniek in het algemeen promoten. Daarmee dragen we tevens bij aan een nieuwe instroom van lastalent in het bedrijfsleven.

Sponsoren bedankt!

Hiermee bedanken we nogmaals alle sponsoren. We zijn verguld met jullie bijdrage en inbreng bij dit grootse evenement. Niet op de laatste plaats willen we het Techniek College Rotterdam bedanken voor het belangeloos beschikbaar stellen van hun unieke locatie op de RDM Campus in Rotterdam.

Presentaties

Je bent van harte welkom om onze presentaties bij te wonen:

Femke Rijpma – 3M (9:00, 10:30 en 13:00 uur)
Waarom werken mensen onveilig? Zelfs wanneer ze weten dat ze het doen? Femke is Application Engineer Personal Safety bij 3M. Zij doet onderzoek naar gedrag van mensen rond veilig werken en in het bijzonder rond het (niet) dragen van PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen), denk aan adembescherming tegen lasrook, en zal vanuit praktijkervaring ingaan op de oorzaken en gevolgen van onveilig werken.

Yvonne Olgers – Nederlands Instituut voor Lastechniek (- 9:30, 11:00 en 13:45 uur)
Er is veel jong lastalent en er zijn veel verschillende carrièremogelijkheden in de lastechniek. De vraag naar lassers en kaderfuncties in de lastechniek is groot, maar hoe vind je de juiste weg naar de plek waar jouw lastalent het beste tot zijn of haar recht komt? Yvonne Olgers is Productmanager bij het NIL en licht in de presentatie ‘Talentontwikkeling en de diverse opleidingen’ functieprofielen en onderwijsontwikkelingen in de lastechniek toe.

Leen Prins – Locatiedirecteur vmbo-b/k/g Schoonhovens College (- 10:00 en 11:30 uur)
Aanpak en schoolprogramma van het Schoonhovens College met betrekking tot het vormgeven van doorlopende leerlijnen in de samenwerking van het vmbo met het mbo en het bedrijfsleven. Je ziet hierbij onder andere een korte film van een niveau 2 BBL-leerling die gedurende zijn opleiding binnen het bedrijfsleven gevolgd wordt en zijn ervaringen deelt.

Uiteraard kun je ook in gesprek met een van onze sponsoren. Misschien wil je zelfs wel aan de slag met virtual welding. Het kan allemaal. Dus kom gezellig langs! We heten je tussen 9.30-16.00 uur van harte welkom. Graag tot dan!