Webshop
Dit event is verlopen

3-daagse workshop ASME sectie IX op 17, 18 en 19 november 2020 (In verband met de ontwikkelingen met betrekking tot COVID 19 wordt de workshop uitgesteld. Zodra de situatie het toelaat worden er nieuwe data gepland. Inschrijven blijft mogelijk)

Start
17 november 2020
Eindigt
19 november 2020
Adres
Bij het NIL te Zoetermeer   Bekijk kaart
Telefoon
088-0187040

 1.210,00 excl. btw

17, 18 en 19 november 2020
Bij het NIL in Zoetermeer
Meer info: 088-0187000 of info@nil.nl / www.nil.nl

 

Categorie:

Status

Dit event is verlopen

Event Details

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de 3-daagse ASME Sectie IX workshop met startdatum 17 november 2020. De internationale ASME Code Sectie IX is de meest gebruikte standaard voor het kwalificeren van lasmethoden, lassers, lasoperators en hardsoldeerwerkzaamheden. Deze code wordt in vele landen erkend en toegepast, waaronder de VS en Canada. De workshop wordt gegeven door Arjan Roza.

Doel van de workshop is het vergroten van kennis en inzicht op het gebied van het opstellen en behalen van lasdocumenten volgens ASME IX. Na deze workshop beschik je over de vereiste kennis om zelfstandig de lasmethodebeschrijvingen (WPS), lasmethodekwalificaties (PQR) en lassers-/operator-kwalificaties (WPQ/WOPQ) op te stellen. Deze verworven vakkennis zal in belangrijke mate bijdragen aan de kwaliteit van het laswerk en het eindproduct.

Onderwerpen

– Algemene regels, begrippen en definities volgens ASME Sectie IX, (QW-100);
– Het schrijven van de lasmethodebeschrijvingen WPS, (QW-482);
– Opmaken van procedure kwalificatie PQR, (QW-483);
– Opmaken van lassers- en operatorkwalificaties WPQ/WOPQ, (QW-484);
– Behandeling lasprocessen en de variabelen per lasproces volgens ASME IX;
– Booglassen met beklede elektroden / MMA, (QW-253);
– Onderpoederdek lassen / SAW, (QW-254);MIG/MAG-lassen / GMAW, (QW-255);
– MAG-lassen met rutiel gevulde draad / FCAW, (QW-255);
– TIG-lassen / GTAW, (QW-256);
– Geldigheidsgebieden voor WPS, PQR en WPQ/WOPQ;
– Essentiële en niet-essentiële variabelen, (QW-410);
– Opstellen van goedkeuringsrapporten, lasmethodekwalificaties PQR, (QW-483);
– Verlengen van de lasserskwalificatie certificaten (QW-322).

Werkwijze

Naast de uitvoerige bespreking van de ASME-onderwerpen ga je, aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, verschillende lasdocumenten opstellen. Tevens ontmoet je vele vakgenoten waarbij het uitwisselen van kennis en ervaring een waardevolle aanvulling zal zijn op jouw kennis en netwerk.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor lassers, lascoördinatoren, lastechnisch kaderpersoneel, kwaliteitsdienstmedewerkers, auditors, personeel van testlaboratoria en een ieder die te maken heeft/krijgt met kwaliteitsborging van laswerk volgens ASME IX.

Voorkennis

Ervaring in de lastechniek en kennis van de EN/ISO-systematiek voor het goedkeuren van lasmethoden en het kwalificeren van lassers en lasmachine bedieners is gewenst.

Certificering

Deze workshop levert 3 punten op voor certificering van laskaderpersoneel.

Waar en wanneer?

17, 18 en 19 november 2020. De workshop wordt gegeven bij het NIL: Louis Braillelaan 80 in Zoetermeer.

Prijs

De prijs voor deze workshop inclusief lunch, cursusmateriaal en deelname verklaring is: € 1.210,00 exclusief btw. Voor NIL-Conneqt bedrijven: € 968,00 exclusief btw.

Annuleren

Tot 10 dagen voor aanvang van de 1e datum van de workshop kan kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering in de periode van 10 werkdagen, voor aanvang tot 2 werkdagen voor aanvang van de 1e datum van de workshop, worden 50% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Daarna worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Annuleren dient altijd schriftelijk te geschieden. Vervanging door een ander dan de aangemelde persoon is altijd mogelijk.