Webshop

3-daagse workshop ASME Sectie IX | 5 t/m 7 november 2019

Start
5 november 2019
Eindigt
7 november 2019 De hele dag
Adres
Nederlands Instituut voor Lastechniek, Louis Braillelaan, Zoetermeer, Netherlands   Bekijk kaart
Telefoon
088-0187040

 1.210,00 excl. btw

Categorieën: ,

Status

Onbeperkte tickets

Event Details

Meld je vanaf vandaag aan.

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor de 3-daagse ASME Sectie IX workshop met startdatum 5 november 2019. De internationale ASME Code Sectie IX is de meest gebruikte standaard voor het kwalificeren van lasmethoden, lassers, lasoperators en hardsoldeerwerkzaamheden. Deze code wordt in vele landen erkend en toegepast, waaronder de VS en Canada. De workshop wordt gegeven door niemand minder dan Arjan Roza.

Doel van de workshop is het vergroten van kennis en inzicht op het gebied van het opstellen en behalen van lasdocumenten volgens ASME IX. Na deze workshop beschik je over de vereiste kennis om zelfstandig de lasmethodebeschrijvingen (WPS), lasmethodekwalificaties (PQR) en lassers-/operator-kwalificaties (WPQ/WOPQ) op te stellen. Deze verworven vakkennis zal in belangrijke mate bijdragen aan de kwaliteit van het laswerk en het eindproduct.

Onderwerpen

– Algemene regels, begrippen en definities volgens ASME Sectie IX, (QW-100);
– Het schrijven van de lasmethodebeschrijvingen WPS, (QW-482);
– Opmaken van procedure kwalificatie PQR, (QW-483);
– Opmaken van lassers- en operatorkwalificaties WPQ/WOPQ, (QW-484);
– Behandeling lasprocessen en de variabelen per lasproces volgens ASME IX;
– Booglassen met beklede elektroden / MMA, (QW-253);
– Onderpoederdek lassen / SAW, (QW-254);MIG/MAG-lassen / GMAW, (QW-255);
– MAG-lassen met rutiel gevulde draad / FCAW, (QW-255);
– TIG-lassen / GTAW, (QW-256);
– Geldigheidsgebieden voor WPS, PQR en WPQ/WOPQ;
– Essentiële en niet-essentiële variabelen, (QW-410);
– Opstellen van goedkeuringsrapporten, lasmethodekwalificaties PQR, (QW-483);
– Verlengen van de lasserskwalificatie certificaten (QW-322).

Werkwijze

Naast de uitvoerige bespreking van de ASME-onderwerpen ga je, aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, verschillende lasdocumenten opstellen. Tevens ontmoet je vele vakgenoten waarbij het uitwisselen van kennis en ervaring een waardevolle aanvulling zal zijn op jouw kennis en netwerk. De workshop wordt gegeven door Arjan Roza. Arjan is een allround lasdeskundige met zowel een uitgebreide theoretische als een praktische kennis en ervaring. Arjan is enkele jaren geleden als eerste en enige Nederlander gekozen in de Amerikaanse ASME Sectie IX-commissie. Tijdens het NIL/BIL Lassymposium 2018 werd Arjan onderscheiden met de Professor Jaeger penning, de hoogste onderscheiding van het NIL.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor lassers, lascoördinatoren, lastechnisch kaderpersoneel, kwaliteitsdienstmedewerkers, auditors, personeel van testlaboratoria en een ieder die te maken heeft/krijgt met kwaliteitsborging van laswerk volgens ASME IX.

Voorkennis

Ervaring in de lastechniek en kennis van de EN/ISO-systematiek voor het goedkeuren van lasmethoden en het kwalificeren van lassers en lasmachine bedieners is gewenst.

Certificering

Deze workshop levert 3 punten op voor certificering van laskaderpersoneel.

Waar en wanneer?

5, 6 en 7 november 2019. De workshop wordt gegeven op het kantoor van het NIL: Louis Braillelaan 80 in Zoetermeer.

Prijs

De prijs voor deze workshop inclusief lunch, cursusmateriaal en deelname verklaring is: € 1.210,00 exclusief btw. Voor NIL-Conneqt bedrijven: € 968,00 exclusief btw.

Annuleren

Tot 10 dagen voor aanvang van de 1e datum van de workshop kan kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering in de periode van 10 werkdagen, voor aanvang tot 2 werkdagen voor aanvang van de 1e datum van de workshop, worden 50% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Daarna worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Annuleren dient altijd schriftelijk te geschieden. Vervanging door een ander dan de aangemelde persoon is altijd mogelijk.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]