Webinars

Procedures voor het visueel onderzoek van lassen

In deze webinar staat de procedure voor het visueel onderzoek centraal. Wat is het doel van de procedure, welke zaken moeten er in opgenomen worden en hoe vindt de goedgekeuring plaats. Tevens worden de besproken onderwerpen gelinkt aan verschillende normen die er zijn voor het visueel onderzoek van lassen.
Het webinar wordt verzorgd door Leo Vermeulen (IWE).

> Aanmelden  Lasposities volgens de NEN-EN-ISO 6947

  Zonder al te veel ruchtbaarheid is er in 2019 een nieuwe versie uitgebracht van de norm voor lasposities. Niet zo verwonderlijk, want de hele systematiek van de lasposities en de aanpassingen zijn minimaal ten opzichte ten opzichte van de voorgaande norm. Toch is het interessant om deze norm in de recente versie weer eens de revue te laten passeren. In dit webinar komen de welbekende hoofdlasposities, zoals PA, PB enz. aan de orde maar ook de relatie tussen deze aanduidingen en de posities binnen de productie.
  Het webinar wordt verzorgd door Leo Vermeulen (IWE).

  > Aanmelden   Het gebruik van ASME section IX in relatie tot ontwerpnormen

   Dit webinar gaat over het gebruik van ASME section IX in relatie tot ontwerpnormen. ASME Section IX is een platte lascode die op de juiste manier moet worden toegepast om tot een veilig product te komen. In dit webinar zal veel duidelijk worden over de manier waarop ASME IX gebruikt moet worden en welke aanvullende zaken er noodzakelijk zijn voor een welding engineer om tot een geschikte WPS/PQR te komen.
   Het webinar wordt verzorgd door Arjan Roza, Roza Lastechniek B.V.

   > Aanmelden    Gewijzigde laskwaliteitsnormen

    Deze online bijeenkomst is bedoeld voor lastechnici die belast zijn met het beheer van de laskwaliteit. De normen die besproken worden zijn allemaal al geruime tijd van toepassing maar hebben onlangs een nieuwe versie of een beperkte wijziging ondergaan. Achtereenvolgens komen de aanpassingen in de NEN-EN-ISO 15607, 15609 deel 1 en 2, 15614-1 en 14731 aan de orde. Kennis van deze normen is aan te bevelen.
    Het webinar wordt verzorgd door Leo Vermeulen (IWE).

    > Aanmelden