[TEST] – Homepage
6 juni 2023

NIL Lastechnisch Kennisevent 2023: Save the date!

  Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) is op dit moment de voorbereidingen aan het treffen voor een lastechnisch kennisevenement. Deze staat gepland op 10 oktober […]
1 mei 2023

Webinar: Wijziging accreditatie CBI’s voor persoonscertificatie

De relatie met de Directive 2014/68/EU (PED) In dit webinar wordt ingegaan op de wijziging van een Europees accreditatie norm en hoe de Nederlandse accreditatieinstelling dit […]

Met Conneqt klaar voor de toekomst

Agenda en Evenementen

Laatste nieuws

Met Conneqt klaar voor de toekomst

Virtueel lassen, 3D-printing, robotica en smart welding. Het zijn allemaal innovaties die in de lasverbindingstechniek steeds meer toegepast gaan worden. De grote vraag is dan ook: hoe blijf je als bedrijf op de hoogte van al deze ontwikkelingen? Hoe zorg je ervoor dat je processen efficiënt zijn ingericht en je producten voldoen aan de juiste regelgeving en kwaliteitseisen? En hoe zorg je ervoor dat je medewerkers nu en in de toekomst de juiste kennis en competenties bezitten, zodat je continuïteit niet in het geding komt. Het antwoord op al deze vragen is Conneqt.

Meer informatie

Nederlands Instituut voor Lastechniek

Het NIL is een onafhankelijke stichting die al meer dan 80 jaar de collectieve belangen behartigt van bedrijven, instellingen en personen die werken op het gebied van lassen, lijmen en andere permanente verbindingstechnieken. Wij onderhouden een sterk (inter)nationaal netwerk waarin samenwerking op het gebied van onderwijs en technische innovaties centraal staat. Wij richten ons op drie pijlers: onderwijs, certificatie en voorlichting. Zonder de steun van het bedrijfsleven, de scholen en de lasprofessionals, die via NIL Conneqt aan het NIL verbonden zijn, zouden we deze rol in Nederland niet kunnen vervullen. Wij danken deze partijen voor hun ondersteuning.

Deelnemer worden

We richten ons op het aanbieden van gevalideerde kennis in de lasverbindingstechniek. Daarnaast bieden we een netwerk waarin kennis en ervaring kan worden opgedaan en gedeeld. Met dit aanbod richten we ons op continuïteit voor bedrijven en carrièreperspectieven voor personen.

GRATIS voor deelnemers het ‘Vakblad Lastechniek’

Het vakblad Lastechniek is een onafhankelijk, toegankelijk en deskundig blad voor iedereen die professioneel betrokken is bij de lasverbindingstechniek. Van uitvoerenden tot opleiders tot beslissers binnen de metaal- en kunststofverwerkende industrie.

In het blad vind je een aantal vaste onderwerpen zoals (product)nieuws, techniek, veiligheid en opleiding. De rubrieken ‘Vaktrots’ en ‘Laskennis opgefrist’ en een overzichtelijk brancheregister. Je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en krijgt inzicht in zaken waar belanghebbenden in de verbindingstechniek zich mee bezighouden. Jaarlijks maken we ook een aantal themanummers.

“We zijn door dit proces allemaal een stuk slimmer geworden.”

Bij zo’n lascertificering komt meer kijken dan we vooraf gedacht hadden. Het leverde een intensief, maar zeer interessant traject op waarvan het einde langzaam maar zeker in zicht komt.

Peter Huijgens,
Manager Operations, BOZ Group BV

Element_3

“We zijn door dit proces allemaal een stuk slimmer geworden.”

Bij zo’n lascertificering komt meer kijken dan we vooraf gedacht hadden. Het leverde een intensief, maar zeer interessant traject op waarvan het einde langzaam maar zeker in zicht komt.

Peter Huijgens
Manager Operations BOZ Group

“Ondersteuning aan bedrijven en personen is ons bestaansrecht.”

Wij willen dat werknemers in de Nederlandse laswereld zichzelf kunnen blijven verbeteren. Ze moeten kunnen excelleren.

Imre Németh
Directeur Nederlands Instituut voor Lastechniek

“Ondersteuning van bedrijven en personen in de las- en lijmtechniek, dat is het bestaansrecht van het NIL.”

Wij willen dat werknemers in de Nederlandse laswereld zichzelf kunnen blijven verbeteren. Ze moeten kunnen excelleren.

Imre Németh, directeur NIL

Element_2

Carrièrekansen in de verbindingstechniek

Of je nu 15 of 55 bent, op school zit of werknemer bent, het Nederlands Instituut voor Lastechniek helpt mensen zich verder te ontwikkelen binnen de las- en lijmtechniek. Overweeg je een opleiding in de lastechniek te gaan volgen, wil je je carrièremogelijkheden uitbreiden of wil je een carrièreswitch maken, wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor een opleiding in de lastechniek.

Er zijn veel verschillende functies in de lastechniek. Meer dan je misschien in eerste instantie verwacht. Naast het veelzijdige vak van lasser in diverse processen, materiaalgroepen en niveaus zijn er ook veel kaderfuncties.

Meer over de opleidingsmogelijkheden in de las- en lijmtechniek vind je hier

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  • We kunnen je vanuit een onafhankelijke positie helpen de juiste studiekeuze te maken.
  • We bevorderen de kwaliteit van lastechnische opleidingen in Nederland door o.a. docentendagen en trainingen.
  • We erkennen scholen die voldoen aan door ons opgestelde criteria. Zo weet jij zeker dat je lessen op topniveau volgt.
  • We ontwikkelen lesmateriaal dat aansluit bij de diverse opleidingen. Je kunt dit lesmateriaal bestellen in onze webshop.
  • We dragen zorg voor hoog aangeschreven nationale en internationale examens waarmee jij een diploma kunt halen dat je écht verder brengt.