Presentatie over nieuwe versie EN 1090-2

Presentatie over nieuwe versie EN 1090-2

Het NIL heeft afgelopen week een bijeenkomst bezocht bij de Metaalunie over ‘de nieuwe versie van de EN 1090-2’. Tijdens deze bijeenkomst werd nuttige informatie gedeeld die het NIL meeneemt in de workshop over het lassen volgens deze versie (volgende week zijn de data hiervan bekend). Ben je aangesloten bij het NIL, dan kun je de presentatie van deze middag bekijken op ons Conneqt-platform.

Grote belangstelling

Het was een goed bezochte bijeenkomst met ca. 100 belangstellenden. Namens de Metaalunie hield Fred Vasquez het welkomstwoord. Frank Maatje (BMS/SNS) was voorzitter van de middag. De eerste presentatie was van het NEN over het tot stand komen van de 1090-serie en in het bijzonder deel 2 uit 2018. Bert van Beek schetste de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de voorgaande versie van EN 1090-2.

Namens het NIL had Leo Vermeulen zitting in het deskundige panel om lastechnische vragen uit de zaal te beantwoorden. Frank Maatje sloot af met een overzicht van EN 1090-cursussen die BMS/SNS en het NIL in de nabije toekomst gaan organiseren.

Download de presentatie via het Conneqt-platform (na inloggen beschikbaar).