Onderwijs

Of je nu 15 of 55 bent, op school zit, werknemer bent of werkgever, het Nederlands Instituut voor Lastechniek helpt mensen en bedrijven zich verder te ontwikkelen binnen de las- en lijmtechniek.

Overweeg je een opleiding in de lastechniek te gaan volgen, wil je je carrièremogelijkheden uitbreiden of wil je een carrièreswitch, wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor een opleiding in de lastechniek.

shutterstock_145278868
Element_4

Er zijn veel verschillende functies in de lastechniek. Meer dan je misschien in eerste instantie verwacht. Naast het veelzijdige vak van lasser in diverse processen, materiaalgroepen en niveaus, zijn er ook veel kaderfuncties.

Wat kan het Nederlands Instituut voor Lastechniek voor jouw carrière betekenen?

  • We kunnen je vanuit een onafhankelijke positie helpen de juiste studiekeuze te maken.
  • We bevorderen de kwaliteit van de lastechnische opleidingen in Nederland door o.a. docentendagen en trainingen.
  • We erkennen scholen die voldoen aan door ons opgestelde criteria. Zo weet jij zeker dat je goed les krijgt. We ontwikkelen lesmateriaal dat aansluit bij de diverse opleidingen. Je kunt dit les-materiaal bij ons bestellen in de webshop.
  • We dragen zorg voor hoog aangeschreven nationale en internationale examens waarmee jij een diploma kunt halen dat je écht verder brengt.

Meer over de opleidingsmogelijkheden in de lastechniek vind je bij de opleidingspagina’s.

Handvaardigheidsopleidingen
Hier vind je een overzicht van alle lasopleidingen die er zijn, van Autogeen tot MAG-lassen, van niveau 1 tot en met niveau 4.

Kaderopleidingen
Hier vind je een overzicht van alle andere opleidingen die er zijn in de las- en lijmtechniek. De meeste van deze kaderopleidingen leiden op naar een Europees of Internationaal erkend diploma.