Kom in contact met jong lastalent tijdens de vmbo-laswedstrijden

Kom in contact met jong lastalent tijdens de vmbo-laswedstrijden

Op woensdag 10 april organiseert het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) weer de jaarlijkse vmbo-laswedstrijden. Met deze laswedstrijden wil het NIL, naast het promoten van de lastechniek, jonge mensen enthousiast maken voor het vak van lasser en daarmee bijdragen aan nieuwe instroom van lassers voor het bedrijfsleven, en in het bijzonder de lassende industrie.

Het NIL is ervan overtuigd dat up-to-date kennis van de las- en lijmverbindingstechniek cruciaal is voor het Nederlandse bedrijfsleven om concurrerend te zijn in de bedrijfsvoering. Het lassende onderwijs, het bedrijfsleven en het NIL hebben elkaar nodig. Aan de ene kant om te zorgen voor voldoende nieuwe instroom van vakmensen, die zich gedurende hun werkzame leven verder kunnen ontwikkelen in hun vakgebied en in de sector blijven werken. Aan de andere kant om ervoor te zorgen dat bedrijven de continuïteit in hun bedrijfsvoering kunnen borgen.

Doet u mee?

De vmbo-laswedstrijden zijn een uitgelezen mogelijkheid om de lastechniek en het belang ervan voor de Nederlandse economie positief in het nieuws te brengen. Daarvoor zoekt het onderwijs en het NIL uitdrukkelijk de samenwerking met de industrie. Ook vanuit de pers zal er grote aandacht zijn voor dit grootse evenement. U als bedrijf krijgt de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn en in contact te komen met jong lastalent en de scholen die zich inzetten voor de lastechniek. Daarnaast kunt u uw steentje bijdragen aan de ontwikkeling en het behoud van de lastechniek in Nederland. Immers, zonder technische vakmensen geen of minder productie!

Sponsor een lastalent

U zou de lastechniek al enorm helpen met het sponsoren van een aankomend lastalent tijdens de groots opgezette landelijke lasfinale op de historische locatie van de RDM Campus te Rotterdam. Het sponsoren van een toptalent kan al voor € 100,-. Ook kunt u met een stand aanwezig zijn en nog makkelijker met jonge vakmensen, hun ouders en docenten in contact komen. Voor slechts € 100,- meer kunt u zich nog duidelijker profileren.

Help het onderwijs en het NIL een onvergetelijke dag te maken van deze landelijke vmbo-lasfinale. Meer informatie en/of aanmelden kan bij Frank Smit, Manager Voorlichting, op tel.nr. 088-0187014 / 06-30089677 en frank.smit@nil.nl.