Element_4

“Ondersteuning van bedrijven en personen in de las- en lijmtechniek, dat is het bestaansrecht van het NIL.”

 Wij willen dat werknemers in de Nederlandse laswereld zichzelf kunnen blijven verbeteren. Ze moeten kunnen excelleren.

Ons doel is om mensen te helpen hun carrièrepotentie maximaal te benutten. Als je dat eenmaal zo gedefinieerd hebt, dan verschuift de focus in je activiteiten. Die verplaatst zich, van producten naar het carrièreperspectief van mensen. Dan is een diploma geen doel meer, maar een middel om iemand vooruit te helpen. We werken daarom continu aan een sterke opleidings- en certificatiestructuur.

Bedrijven ondersteunen we op het gebied van innovaties en procesinrichting. We werken mee aan certificeringsprojecten. We geven cursussen op maat bij bedrijven. We hebben een uitgebreid (inter)nationaal netwerk. Daarmee kunnen we een bijdrage leveren aan de continuïteit van die bedrijven.

Daarnaast zetten we dit jaar een aantal harde ontwikkelingstrajecten in, waaronder een professionele helpdesk voor zowel scholen als bedrijven. De helpdesk bestaat al langer, maar die gaan we verder professionaliseren en daar richten we onze organisatie ook echt op in. Nog meer kennis delen, ondersteunen, ervaringen delen; zo helpen we écht om de markt verder te krijgen. Daarmee maken we onze kernbelofte waar: Het Nederlands Instituut voor Lastechniek geeft echt antwoord.

Imre Németh, directeur NIL