Accreditatie

Accrediteren betekent letterlijk: vertrouwen geven. Het NIL geeft niet alleen vertrouwen aan jou, maar jij geeft dit ook aan ons. Je kunt erop rekenen dat wij zowel op Europese als internationale normen geaccrediteerd zijn om jou of je bedrijf te certificeren binnen verschillende werkvelden.

Element_4

Raad voor Accreditatie

Het Nederlands Instituut voor Lastechniek is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie voor het schema ‘lasserskwalificatie certificaten’ conform de norm EN-ISO/IEC17024 (C585). Deze accreditatie is nodig om voor een aanwijzing door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in aanmerking te komen voor de kavel lassen. Daarnaast zijn wij geaccrediteerd voor lasmethodekwalificaties volgens de norm EN-ISO/IEC 17020 (I312).

Certificatie: wat en waarom

Weten dat je kwaliteit levert is één ding, maar hoe toon je dit aan? In de lastechniek geldt dat je pas zeker weet dat een las goed is als deze destructief is onderzocht. Om in de praktijk toch een redelijke garantie te kunnen geven dat de geleverde kwaliteit goed is, wordt er gecertificeerd.

Certificeren betekent verklaren dat iets of iemand heeft bewezen aan de eisen te voldoen. Een certificaat toont aan dat een persoon, organisatie, product of dienst voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Binnen de lastechniek is certificatie noodzakelijk op allerlei fronten. Overal waar gelast wordt kan er gecertificeerd worden. Dat varieert van het certificeren van lassers tot het certificeren van lasmethodes. Ook ondernemingen als geheel worden gecertificeerd voor hun lastechnische werkzaamheden.

Tot slot zijn er erkende opleidingsinstellingen voor het aanbieden van NIL-handvaardigheidsopleidingen of internationaal gestandaardiseerde EWF/IIW-opleidingen.

De organisatie in Nederland die gespecialiseerd is in álle soorten certificaten op het gebied van lassen en aanverwante technieken, is het NIL.

Interesse?

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen betekenen op het vlak van bedrijfs- of persoonscertificatie? Neem dan contact met ons op via 088 0187000 of stuur een mail naar bedrijfscertificatie@nil.nl (bedrijven) of certificatie@nil.nl (personen).