Lasmethode- kwalificatie

Zowel nationaal als internationaal worden steeds scherpere eisen gesteld aan de kwaliteit van laswerk. Als organisatie is het daarom belangrijk dat je aan kunt tonen dat jij en je werknemers over de juiste lastechnische kennis en vaardigheden beschikken en dat je gekwalificeerd bent op basis van de geldende normen.

Met behulp van lasmethodekwalificaties kun je dit onderbouwen; je zegt hiermee dat je bedrijf staat voor kwaliteit en veiligheid.

Hoe gaat lasmethodekwalificatie in zijn werk?

Wij begeleiden als onafhankelijk instituut het certificatieproces. Concreet betekent dit dat een ervaren lasser uit je organisatie een werkstuk last, waarbij wij lastechnische parameters, zoals voltage, amperage en voortloopsnelheid, registreren. Na het lassen wordt het werkstuk eerst visueel beoordeeld (NDO) en daarna destructief onderzocht (DO) in een laboratorium. Als alle resultaten positief zijn, ontvangt u van ons een Welding Procedure Qualification Record (WPQR).

Onafhankelijk & deskundig

Het NIL is door de Raad voor Accreditatie (RvA) tegen de EN-ISO/IEC 17020-norm geaccrediteerd als Inspectie Instelling en het NIL begeleid het kwalificeren van lasmethoden op basis van de NEN-EN-ISO 15614-1, 15614-2 15613.

Met zeer deskundige toezichthouders, passende doorlooptijden en een (toekomstig) landelijk netwerk van Gemachtigde Organisaties zijn we in staat om (potentiële) klanten goed en snel te ondersteunen.

Het destructief en niet-destructief onderzoek wordt bij een geaccrediteerd, onafhankelijk laboratorium uitgevoerd. Wij werken samen met onderstaande laboratoria:

  • Applus RTD
  • Elements
  • MME
  • Mistras
  • Qis
  • SGS

Interesse?

Wil je meer informatie over onze werkwijze, geldigheidsgebieden of over de normen voor lasmethodekwalificaties, neem dan contact met ons op via certificatie@nil.nl of 088 0187000. Of download eerst hier ons stappenplan.